De BankGiro Loterij Museumprijs wordt elk jaar toegekend aan een Nederlands museum met onderscheidende presentaties of activiteiten binnen een wisselend thema. De jury bepaalt het thema.

 

Thema Museumprijs 2021: Digitaal verhaal

 

Het moment is weer daar: musea kunnen zich  aanmelden voor  de BankGiro Loterij Museumprijs 2021. De prijs van € 100.000 wordt sinds 2007 jaarlijks uitgeloofd door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij. Omdat het publiek de laatste stem heeft, maakt elk museum kans om te winnen. De afgelopen jaren won een paar keer een kleiner museum van een groot museum, vooral omdat zij hun achterban heel goed hadden weten te mobiliseren.

 

Digitaal Verhaal

Het thema voor dit jaar is Digitaal Verhaal. Musea bereiken en inspireren hun publiek onder andere met digitale toepassingen en maken daarmee museumbezoek gemakkelijker en toegankelijker. De Museumprijs 2021 heeft de kracht van digitale middelen tot thema. We zijn op zoek naar onderscheidende  digitale middelen die het verhaal van het museum ondersteunen. Zowel kleine, slimme oplossingen op een laagdrempelige manier als uitgebreidere en ingewikkeldere digitale content kunnen grote impact hebben. Maak het verhaal (ook) digitaal!